Waar zouden we zijn zonder de bus…

In opdracht van de gemeente heeft bureau Zet drie avonden belegd over het openbaar vervoer binnen de gemeente Drimmelen. Dinsdagavond was dat in Wagenberg, woensdagavond in Hooge Zwaluwe en donderdagavond in Made. Met name in Zwaluwe zijn er nogal wat gaten in de dienstregeling. Zo is er op vrijdagavond na 19.45 uur geen enkele mogelijkheid meer om per bus te reizen. Pas vanaf maandagmorgen 06.00 uur start de dienstregeling weer.

Volgens de aanwezigen houdt dat in dat sociale dingen doen zoals theater- film- of familiebezoek, onmogelijk is in het weekend. Zij deden dan ook voorstellen voor bijvoorbeeld een belbus of een vaste dienstregeling op zaterdagen, al is het maar een paar keer per dag. Een verbinding tot minimaal van en naar de rotonde Wagenberg zou al helpen. Vandaar kun je dan verder reizen al laten de aansluitingen soms ook te wensen over. Aansluiting bij het station Lage Zwaluwe werden eveneens aangekaart. Niet zelden moet er een uur worden gewacht wat geen pretje is op het dikwijls uitgestorven station.

Alternatieven werden er ook besproken. Dat zijn bijvoorbeeld Deeltaxi en Valys al zijn sommigen niet bekend met het feit dat je daar ook zónder Wmo-pas mee kunt reizen. Bovendien heeft dit als nadeel dat er vaak wordt omgereden. Een ander alternatief is het project Automaatje maar ook dit is nog tamelijk onbekend voor velen.

We wachten net als u de uitkomst van de avonden af en vooral de mogelijke oplossingen. Wordt vervolgd dus.

Beelden bij dit artikel